söndag 5 april 2009

Elitkampen på V75.

V75 på Eskilstunas travbana igår blev en riktig höjdardag, där bjöds på riktig travsport.

Förutom Elitkampen så det även tredje uttagningen till Olympiatravet, med bl.a. vinnaren Torvald Palema, Commander Crowe, Adams Hall... och Copper Beech, som jag tycker är jätteläcker! Inte ofta jag säger så om ett varmblod, men hans färg är verkligen mumma!

Elitkampen då! Vilket lopp! Aldermarin, Moe Odin och Bokli Eld kämpade om ledningen i början, och efter en del körningar och ändringar kom så småningom en Moe Brage till ledningen. Moe Brage är verkligen så läcker som folk säger att han är. Travar hur vackert som helst! Tangen Scott jobbade i tredjespår, tufft för en sådan nykomling...
I sista sväng gick Feseth Lynet ut i tredjespår och drog med sig Järvsöfaks och Åsajerven, men samtidigt drog Moe Brage på i täten och lämnade fältet. Wow, tänkte jag, Järvsöfaks kanske får stryk ändå! Det såg omöjligt ut att hinna ikapp, samtidigt som en pigg Åsajerven låg tät bakom, beredd att spurta. Och så blev det som det blev... "Faksen" galopperade på upploppet, Åsajerven spurtade förbi både Feseth Lynet och Moe Brage, som av naturliga orsaker nog var lite trött på slutet. Feseth Lynet tog sig också förbi denne, och de slutade 2:a och 3:a. Moe Odin lyckades ta sig in på en pallplats, så även Fakse och Juniblixten (4:a). Bokli Eld hamnade just utanför pallplats, även han blev trött.
Aldermarin måste jag erkänna att jag är lite imponerad av ändå. Han räckte kanske inte till mot eliten, men han följde med och sänkte sitt rekord, och han är trots allt 11 år gammal nu. Kul att se sådan utveckling även på lite "äldre dagar".

När man ser toppstammade Åsajerven (u.Sindy Vinter rek. 27,7 som 4-åring ue. Atom Vinter och med Stöva-linjen bakåt) prestera så här blir man lite sugen... Han skulle passa jättebra till Boel, men då är han nog inte så lätt att få tag på heller. Han lär stå i Norge några år framöver, man får hoppas att han hamnar på en EU-godkänd station något år iaf så även de svenska stona får chansen med honom.

Inga kommentarer: