torsdag 27 augusti 2009

En häst färdig för start. Nästan.

Nu är en av våra 3-åringar inkvalad. Baronen gick sitt kval lätt som en plätt, sprang in på 38,5 och tog sig även tid att ropa lite till de andra hästarna under slutvarvet. Utifall de inte visste var han höll hus.
Furiren galopperade som 3:a över mållinjen... Surt. Han blev sen uppkollad och visade reaktioner i både framknän och kotor. Uj, uj, uj...
Stallägaren packade därför in Baron i transporten, körde iväg till Byske och bytte mot den mindre, och behagligare, hingsten. Baron står alltså i träning hos Per Gustafsson medan Furir får gå hemma på gården och bli frisk och fräsch. Vi får väl se vart det hela slutar.

Nästa kvalhäst blir nog Boel. Snabbjobbet igår gick runt 45, och även om hon behöver fler jobb i de tempona kändes hon riktigt fin. Det blir spännande att se hur mycket hon faktiskt släpper till nu, tidsmässigt sett.

Två kvällar har nu spenderats i Lycksele på hotellet där. Jag och Susanne har varit på någon slags introduktion till bartender-"yrket". Hotellägaren ville kunna ta in fler bartenders vissa helger och tyckte att det var dags att skola i nya, så vi pallrade oss dit för lite information och lite grundkunskaper. Det skulle ha varit trevligt med en riktig utbildning, det är ju verkligen bra med ett sådant extrajobb när man studerar, men den här inskolning kommer man säkert en bit med.

I helgen är jag (nog?) inbokad som chaffis till Talludden. Yey, vilken härlig lördagkväll... Eller hur var det nu? Talludden, ett hål inuti ett hål, så djupt man kan komma här i världen.

Inga kommentarer: