onsdag 2 september 2009

Hösten är här...

Nu är det officiellt höst och naturen är inte sen på att påminna en om det. Gula löv, kala träd, blåsigt dassigt väder... Kanske är det dags att hämta ut de ångestdämpande medicinerna?

Hästarna verkar dock trivas. Det var ett par pigga damer jag tog ut för motionering igår. Boel fick dra däck med den tunga järnvagnen och hon var definitivt inte lika pigg när vi kom hem. Jänta pinnade på som en besatt och fick galoppera små bitar, vilket förstås gjorde henne ännu springigare (om man nu kan beskriva det så).

Furir går i sin rehabiliteringshage och ropar åt alla andra (även människor), och nu har Kerstin och Boel också börjat prata med varandra över hagstaketen. Birk skriker efter Furre med jämna mellanrum, Mojje pratar jämt och Jänta brukar påminna mig om intag om det inte sker i tid. Något tycks med andra ord ha hänt i stallet, förr var de inte alls lika pratglada.

Kriteriet i söndags vanns av fenomenale Elling, e.Elding och med samma mor som Elias. Tänka sig att det blev svenskt ändå, det var lite oväntat. Tvåa blev Norheim Faksen och Voje Spik fick nöja sig med tredjeplatsen. Bol Eldaren Hulte Åke fick sista pengen som 6:e häst och Grei Sol hamnade just utanför pengaplatserna på nytt rekord. Can Viktor, e.Snärt Troll, blev tyvärr struken, pga. "olyckshändelse" enligt travsport... Vad det nu kan handla om.
Utanför V65 vann Ivarsqvick e. Qvadrigo ett lopp och i ett 5-åringslopp gjorde Eld Kevin och Järvsöviking åter igen upp om segern (det gjorde de i starten innan oxå). Eld Kevin blev den som gick segrande ur striden efter att ha använt sin speed över upploppet.

Nu börjar det bli dags att se bio igen. Jag och Sarah vill se Brad Pitts nya, Inglourious Basterds, så förhoppningsvis blir det en Skellefteå-resa någon gång under veckan. Får hoppas att den fortfarande går där.
Vi har även sett Män som hatar kvinnor (igen), men denna gång hemma i Malå, i ett hus för att vara exakt. Jag har aldrig varit mycket för svenska filmer, men den här är ju faktiskt grym. Och grym som i förskräcklig också, naturligtvis, men riktigt, riktigt bra!

Ikväll blir det snabjobbande och runtringande till simsällskapets medlemmar. Imorgon ska jag vara riktigt tålmodig och ställa mig i telefonkön till sjukan, så jag får handen uppkollad. På lördag blir det nog ett banjobb igen, och nästa måndag uppskrivning. September kommer gissningsvis vara över innan det ens börjat.

3 kommentarer:

Nina sa...

Kul med hästar som pratat, djungeltelegrafen!
Ang. Elling...- så är hans lillebror Ellis, till salu! Bra meriter att komma ifrån, men dock dyr!!

Tovig sa...

Ja, och din Elias håller sig ju ständigt uppdaterad! ;)
Såg denna Ellis, jag tyckte att det började bli dags att gå ner i pris om de ville ha honom såld, men nu har han ju en kriterievinnare till bror, så... ;)

Britt sa...

Can Viktor gick omkull på banan under värmningen.