fredag 20 februari 2009

Här har det länkats till en hög hingstar.

Kallblodsloppet på Vincennes igår slutade med en norsk dubbel; vinst för godkände Järvsöfaks-sonen Voje Faks och en andraplats för Rubin, som har den udda stammen Bodbäckspålle-Braute. Voje Faks är en grann herre, både på bild och i verkligheten. Länken leder till annonsen för 2009, och här är uppstallningsplatsen, Holtan Gård i Norge, där även snygge Slått Eld ska stå i år.

I onsdags var Moe Odin ute på banorna igen, andra starten för i år, andra raka segern. Skulle tydligen ha sett alldeles förträfflig ut, men även sonen Moe Brage verkar ha imponerat på diverse skribenter för hans insats står omnämnd i de flesta artiklarna. Moe Brage fick ett nej från kåringsnämnden pga. lösa benbitar, och nog var det väl för trist. Hästen har visat hög kapacitet, och verkar ju vara minst lika snygg som far sin.
Blir riktigt avundsjuk när jag läser resultatlistorna från Norge. Visserligen var det här loppet långt ifrån fullt, endast 7 hästar kom till start, men av dessa var 5 godkända avelshingstar... De är duktiga på att visa upp sitt avelsmaterial, norrmännen.

Nu till Hudik Stallion! Äntligen har det lagts ut en bild på Alm Viktor, tyvärr blev det en tävlingsbild tagen från ett arkiv, har själv redan hunnit se de flesta bilder från ovalen... Hade önskat mig en exteriörbild, men man får ju inte alltid som man vill. Alm Viktor har jag nog tjatat tillräckligt om, så det blir ingen utläggning här över alla hans fina kvaliteter. Saras Tofte har också fått en plats bland hingstarna nu och även om det inte är någon storstjärna blir man ju lite imponerad över hans långa tävlingskarriär. Och nog är han en liten färgklick nog... Ännu en bild från avelsvärderingen har ni här. Rigolette på pixbox var där och fotade samtliga hingstar, så det är bara att kika runt...
Klicka in här, på JoPs hemsida, och kika lite på hingstarna. Hallsta Lotus tycker jag kan få lite uppmärksamhet också, det är en fin herre.

Slettvoll Rambo kommer att stå tillgänglig i Sverige i år, faktiskt på samma ställe som Lundås Emelie har sin hemmabox. Elizabeth Kristmansson, som tar emot bokningarna, är aktiv på nätet, skriver bland annat blogg på kallblodsavel.se, och jag får hålla med henne när hon skriver "kanske den mest underskattade hingsten?". Det här verkar vara en riktigt fin herre, och man får hoppas att han får fina ston i framtiden. Här finns länken till Slettvoll Rambos uppstallningsplats och klicka gärna vidare på sidan, där finns intressant läsning om Lundås Emelie själv och stallets fina unghästar. Här finns ännu en bild på hingsten i fråga.

Nyheter från stuteri Tabac är att Brännapål och Viggo har flyttats till andra stuterier. Kvar har hingsthållaren Idenors Tindex och även Troll Jahn-hingsten Trollfager. En ny bild på Idenors Tindex har kommit upp. Den hingsten kanske inte får så många utomstående ston, men hingsthållaren själv har ett flertal ston dräktiga med honom, så förhoppningsvis får han väl sin lilla chans i aveln, han med.

Känns som att det finns många hingstar "längre ner" i år, även om det definitivt finns fler här än tidigare här uppe, så om det blir en hingstturné i år kommer den att bli rätt lång... Inte för att det gör någonting, någon typ av semester ska man ju ha!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hemma har man en åring e. Voje Faks - Elding - Braute. :-)